Argentina i Austràlia debuten amb victòria

2 juliol, 2022
per Jordi Pi Lletí Social Media Manager

Argentina 4 - Corea 0

Argentina ha sumat la seva primera victòria a la Copa del Món FIH Femenina d'Hoquei Espanya & Països Baixos 2022 presented by IBERDROLA, en derrotar Korea en el partit inicial d'aquesta segona jornada (4-0).

Una trobada on aviat s'avançaven les subcampiones olímpiques vigents. Un equip que ho faria amb el primer penal corner a favor seu, que de llançament inapel·lable, es convertia en el primer gol del xoc, obra d'Agustina Gorzelany (1-0, Minut 2). Un conjunt albiceleste que va continuar dominant en aquest període inicial però sense certificar noves variacions a l'electrònic de l'Estadi Olimpic.

Amb la tornada al joc, les asiàtiques van estirar línies, on dues vegades van poder tornar la igualada. Tot i això, les bones actuacions de Belén Succi evitaven que així passés. Una circumstàcia que van aprofitar les americanes per ampliar la renda, de nou des del penal, quan la seva execució, per part de la mateixa Gorzelany, feia la distància més gran per portar l'alegria a la nodrida parròquia blanc-i-blava que nodria les grades (2-0 , Minut 28).

Encara hi hauria temps per a un tercer gol, abans d'arribar a l'equador, quan Victoria Granatto, després del rebuig de la portera a un nou penal, augmentava la diferència que mostrava l'electrònic (3-0, Minuto 30).

Amb la represa seguiria el comandament albiceleste que es va tornar a traduir a l'altre gol, també des del penal, però ara amb un cop de Julieta Jankunas (4-0, Minut 39).

Amb aquest escenari es va entrar a l'acte definitiu, que malgrat generar més accions constitutives d'un possible gol, el lluminós no va tenir canvis nous.

Austràlia 2 - Japó 0

Dos gols a l'últim quart d'Austràlia, han donat el triomf a la selecció oceànica en la seva estrena davant del Japó.

Un partit molt tàctic, on el quadre aussie portava el domini del xoc. Tot i les ocasions generades, principalment des del penal corner, el marcador seguiria sense variacions.

Amb l'equilibri campejant al marcador se superava el descans. Temps que va començar amb unes asiàtiques més ambicioses de cara a la porteria rival.

Diverses aproximacions van ficar certa incertesa a les de Katrina Powell. Tot i això, ja en els 15 minuts finals, Austràlia va aconseguir canviar el signe d'un partit que semblava abocat a l'empat.

Ho feia gràcies a l'encert de Mariah Williams (1-0, Minut 56) i el posterior d'Ambrose Malone (2-0, Minut 60), ja amb el temps expirat.

Amsterdam

Per altra banda, Amsterdam també va obrir la jornada amb un doble enfrontament. A l'inicial, Alemanya, dins del Grup A, derrotava Xile (4-1). Per la seva banda, els Països Baixos feia el mateix davant d'Irlanda (5-1).