Austràlia, Bèlgica i Sud-àfrica progressen en la competició

7 juliol, 2022
per Jordi Pi Lletí Social Media Manager

Després de la finalització del Grup D, Austràlia confirma el seu passi directe a quarts de final com a primer classificat. Bèlgica i Sud-àfrica viatjaran a Amsterdam per jugar-hi el seu cross-over, mentre que el Japó, quart, ha quedat descartat per a la lluita pel títol.

JAPÓ 0 - BÈLGICA 3

Bèlgica ha finalitzat segona del Grup D, després de superar el Japó a l'últim partit de la primera fase de la competició. Trobada, que des del principi, va voler dominar el conjunt europeu. Mentrestant, les nipones buscaven contenir les escomeses del rival amb una fèrria defensa.

Tot i els intents, les aproximacions no finalitzaven en gol. Cosa que canviaria a l'equador del segon període, quan Stephanie Vanden Borre trencava l'equilibri des del penal corner (1-0, Minut 24).

Amb la diferència mínima es superaria l'equador. Temps que veuria com les Red Panthers ampliaven la renda amb el segon, de nou de Vanden Borre, la qual encarrilaria la posterior victòria del seu equip.

No trigaria gaire a arribar el tercer, també des del penal i pel mig ara de Ballenghien (3-0, Minut 44), la qual deixava el marcador definitiu a l'electrònic de l'Estadi Olimpic.

AUSTRÀLIA 2 - SUD-ÀFRICA 1

Disputat primer quart el que s'ha vist a l'Estadi Olímpic. Amb una Sud-àfrca més necessitada per la situació classificatòria, les africanes buscaven imposar el seu joc sobre el del rival. Després d'un intercanvi d'accions des del penal corner, seria Penny Squibb qui encertaria primer per a les aussie (1-0, Minut 8). Una variació que va tenir la seva rèplica, encara en el període inicial, amb l'empat, també des del penal, materialitzat per Du Plessis (1-1, Minut 14).

Però amb l'entrada al segon parcial, Malone retornaria l'avantatge per a les oceàniques (2-1, Minut 24).

Un marcador, que malgrat les ocasions generades en els quarts següents, no va tornar a patir altres modificacions.

Al final, celebracions a les dues banquetes amb el lideratge de grup d'Austràlia, els 100 partits internacionals de Mariah Williams i el passi a la fase final de Sud-àfrica, que aconsegueix superar la fase de grups per primera vegada des de la modificació del format del campionat mundial.