Els shoot-outs espatllen la festa de les Redsticks al seu debut a l'Olímpic

5 juny, 2022
per Jordi Pi Lletí Social Media Manager

La selecció espanyola absoluta femenina, ha perdut el punt extra davant la Xina als shoot outs, després d'empatar 1 a 1 en el primer partit dels dos que disputaran a la FIH Pro League, celebrats a l'Estadi Olímpic de Terrassa.

Les #RedSticks es van estrenar a la mateixa herba que, en menys d'un mes, acollirà la Copa del Món FIH Femenina España & Països Baixos 2022 presented by IBERDROLA, en què exerciran d'amfitriones. Un partit que començava amb el matiner gol de Bringfeng Gu que va aprofitar la primera aproximació de perill, des del penal córner, que posava en avantatge la Xina a l'alba del matx (0-1, Minuto 2).

L'equip d'Adrian Lock va intentar reaccionar ràpidament al gol inicial, amb ocasions per les bandes que no aconseguien aprofundir a l'àrea rival. Després d'un primer quart molt igualat, Florencia Amundson establia les taules al resultat, després d'una jugada que permetia a les espanyoles igualar el matx (1-1, Minut 8).

Al segon parcial, les dues seleccions van intentar sense èxit posar-se en avantatge en un duel en què les #RedSticks van buscar imposar el seu joc amb transicions col·lectives que no es van materialitzar al lluminós.

Després del descans, el matx continuava molt disputat a l'herba blava egarenca. La Xina va disposar d'un penal córner que Melanie García va rebutjar per conservar l'empat. Un coreà de Begoña García va clausurar un tercer quart que deixava Espanya amb millors sensacions.

Sensacions que continuarien a l'últim parcial, amb sengles oportunitats per a la selecció espanyola que no va poder aprofitar. Lucía Jiménez i Laia Vidosa van construir una bona jugada col·lectiva que alimentava les esperances del seu equip. Marta Segú va posar drets a l'Estadi Olímpic després d'un veloç desbordament que va acabar amb un xut que va desviar la portera oriental. Gigi Oliva també va provar sort de cara a la porteria, però la defensa visitant va evitar el gol espanyol. La Xina va respondre amb un perillós penal córner que Melani García, després de dues destacades intervencions, rebutjava amb autoritat.

Sobre la botzina, Espanya va tenir la victòria a l'estic de María López, després d'un xut directe, i de Patricia Álvarez, amb un rebot que va marxar per sobre del llarg. Un empat que es resoldria a la tanda de shoot outs on la Xina es va imposar 4 a 3.

Aquest diumenge, tots dos equips tornaran a enfrontar-se a les 21.30 hores a l'Estadi Olímpic.