Remuntada de Sud-àfrica i cop d'autoritat de les Hockeyroos al quart dia

6 juliol, 2022
per Jordi Pi Lletí Social Media Manager

La segona jornada del grup D va viure un espectacular ressorgiment de Sud-àfrica, que va passar del 3-0 al 3-3 a la segona meitat, a més d'una victòria d'Austràlia contra Bèlgica, amb dos gols en dos minuts que situa les oceàniques a un pas de quarts de final.

Japó 3 - Sud-àfrica 3

Empat a tres gols a l'arrencada de la jornada a l'Estadi Olimpic. Un vibrant matx que ha finalitzat amb igualada i que deixa la classificació molt oberta per a tots dos.

Seria el quadre nipó el que entraria millor a la trobada. D?aquesta manera, abans d?arribar al desè minut de joc, ja dominaven el marcador per dos gols de diferència. El primer anotat per Yuri Nagai (1-0, Minut 3) i el segon per Mai Toriyama (2-0, Minut 9).

Un resultat, que ja al segon quart, es va poder ampliar de nou. Així, en els instants previs a arribar al descans, era Emi Nishikori qui feia el tercer per al seu equip (3-0, Minut 34), després de materialitzar un penal corner.

Després de l'intercanvi de camps, tot semblava seguir pel mateix escenari que abans. Les insulars seguien mostrant-se superiors. Tot i això, amb el transcórrer dels minuts, Sud-àfrica va anar guanyant metres gràcies al seu rival. Un gol de Kristen Paton reduïa distàncies al marcador (3-1, Minut 39). Una variació que va donar ales a un conjunt sud-africà, que d'aquesta manera va anar portant més perill a la porteria contrària.

Fruit d'això, ja al tram definitiu del partit, Tarryn Lombard es convertia en l'heroïna de les africanes, ja que amb dos penals transformats (3-2, Minut 55 i 3-3, Minut 59), rescatava un punt que pot ser decisiu per a la classificació.

Austràlia 2 - Bèlgica 0

Triomf d'Austràlia contra Bèlgica, a la trobada que tancava la jornada d'aquest dimarts el Grup B de competició. Serien les europees les que van dominar fins al descans. Ho van fer amb certa autoritat davant un rival que va haver de repel·lir les oportunitats generades, principalment, des del penal corner.

Tot i això, superat l'equador i amb el marcador inicial campejant al lluminós de l'Estadi Olímpic, les oceàniques van anar prenent metres respecte a les belgues. Així, d'una bola interior i després de diversos rebutjos, Greta Hayes inaugurava el marcador (1-0, Minut 39). Una variació que va tenir continuïtat amb un altre gol, tot just segons després, materialitzat per Rebecca Greiner (2-0, Minut 40).

Amb aquest doble avantatge s'afrontaven els 15 minuts definitius. Temps que va ensenyar a unes ambicioses jugadores de Raoul Ehren, les quals no van veure traduït el seu esforç en gols, condemnant-les definitivament a la derrota.