Sud-àfrica s'imposa a la Copa d'Africa i aconsegueix el bitllet mundialista

24 gener, 2022
per Jordi Pi Lletí Social Media Manager

Les sud-africanes van imposar la condició de favorites i van remuntar la final contra Ghana (1-3)

Ghana, amfitriona del torneig, va avançar-se al marcador amb un gol d'Opoku de penal stroke, precedit d'un penal córner que va impactar al pal. Era el primer gol encaixat per les sudafricanes en tot el torneig, però poc abans d'acabar el primer quart empatarien amb un bon tir de revés de Maddocks, que va desviar amb poca fortuna una defensa, lluny de l'abast de la portera Azumah.

Al segon període Paton va aprofitar un rebuig a un penal córner per fer l'1-2 a favor de les sud-africanes. No va ser fins l'últim quart que du Plessis va transformar un stroke per posar l'1-3 definitiu al marcador, que donava el setè triomf per a Sud-àfrica en vuit edicions del torneig.

Per altra banda, la Copa d'Àfrica de Nacions ha comptat amb la presència d'una representant egarenca. L'àrbitra Sandra Adell ha participat a aquest torneig com a col·legiada neutral en diversos partits disputats, entre ells la final.

Amb la victòria continental, Sud-àfrica se suma a les altres sis seleccions ja classificades per a la Copa del Món FIH Femenina de Hockey Espanya & Països Baixos 2022: Espanya i Països Baixos (organitzadores); Bèlgica, Anglaterra i Alemanya (EuroHockey), i Irlanda (classificatori europeu). Aquesta setmana es coneixeran els quatre representants asiàtics i els tres panamericans.