Una gran Espanya derrota Sud-àfrica al primer partit del nou Olímpic

4 juny, 2022
per Jordi Pi Lletí Social Media Manager

La selecció espanyola absoluta masculina ha vençut Sud-àfrica (5-3) al primer dels dos partits de la FIH Pro League que disputaran aquest cap de setmana a l'Estadi Olímpic de Terrassa.

Un partit que ha servit per estrenar al nou camp que es convertirà a l'escenari on es disputarà la Copa del Món FIH Femenina España & Països Baixos 2022 presented by Iberdrola.

El matx començava amb un ampli domini d'uns #Redsticks que es van apoderar ràpidament del joc forçant les primeres oportunitats que es van canalitzar de vegades des del penal córner.

Marc Recasens i Marc Miralles van provar sort en els seus respectius llançaments que no pujarien al marcador. Seria el davanter del RC Polo, després de dos trets directes consecutius, l'encarregat d'estrenar el lluminós per encarrilar la victòria espanyola (1-0, Minuto 13).

En el segon parcial, Recasens va tenir el gol al seu estic, però una bona resposta del porter Siyavuya Nolutshungu evitava la segona anotació dels locals. Sud-àfrica responia amb un PC ben defensat per Ricardo Sánchez, que va desviar el xut amb el pal. Abans del descans, Gerard Clapés signaria un espectacular gol després de recórrer 50 metres i regatejar la defensa rival per definir a plaer (2-0, Minuto 24).

Al tercer període, l'equip de Max Caldas continuava amb la mateixa intensitat i, prova d'això, seria el tercer gol aconseguit pels #Redsticks. José Basterra, després d'una doble execució, va estirar la diferència tres després d'una definició des del terra (3-0, Minut 36).

Sud-àfrica va reaccionar amb una jugada del capità, Keenan Horne, que va rebutjar Adrián Rafi amb èxit. Tot i això, una falta a l'àrea permetia a Jethro Eustice retallar diferències des de l'stroke (3-1, Minut 42). Marc Recasens, amb una rematada des del penal, va intentar marcar el quart gol amb un llançament directe que no va tenir destí de gol.

A l'últim parcial, Taine Paton iniciava el quart amb un gol que posava més emoció al partit als instants finals (3-2, Minuto 47). Tot i això, dues ocasions des del PC, resoldrien el partit a favor dels espanyols gràcies a l'encert de Borja Lacalle (4-2, Minuto 48), després de connectar amb el seu estic un rebot a l'àrea, i una punxa d'Álvaro Iglesias que acabava al calaix (Min 5-2, Minut 51).

Lluny de rendir-se, l'equip africà aprofitava una nova ocasió de Paton per retallar novament la diferència al marcador (5-3, Minut 58) davant una Espanya que va saber conversar el resultat per sumar una nova victòria a la FIH Pro League.

Demà, també a partir de les 19.00 hores, arribarà el segon i definitiu partit entre els dos combinats nacionals.