Els Països Baixos revaliden a Terrassa el títol de campiones mundials

19 juliol, 2022
per Jordi Pi Lletí Social Media Manager

Els Països Baixos s'han proclamat per novena ocasió, tercera de manera consecutiva, noves campiones del Món. Ho han aconseguit en vèncer, en una final disputada a l'Estadi Olimpic de Terrassa, a Argentina (3-1)

Començava amb força el conjunt albiceleste, que portava immediatament el partit, per dues vegades, al llançament de penal córner. Dues accions que es van convertir en les úniques en aquest parcial inicial, ja que el joc es concentrava a la medul·lar, amb constants alternances en la possessió de la bola.

Va ser amb l'entrada al segon quart quan les tulipes van aconseguir forçar el seu primer penal a favor. Oportunitat que no van desaprofitar, sent María Vieschoor, després d'un rebuig de la portera argentina, l'autora del gol que trencava la igualada (1-0, Minut 17). Variació que va fer desplegar un gran joc a les posteriors vencedores, les quals s'aproximaven constantment a la meta blanc-i-blava. Així, en una, es va convertir en una ràpida acció que acabava en el segon gol, obra de Frédérique Matla (2-0, Minut 24).

Resultat amb què es va superar el descans, al qual, les de Fernando Ferrara, van semblar entrar més forts. Tot i això, d'una recuperació a la defensa, una ràpida transició es va convertir en el tercer gol holandès que anotava Felice Albers (3-0, Minut 36).

Amb la triple diferència al lluminós s'entrava en els 15 minuts definitius. Els mateixos arribaven amb el gol d'Agustina Gorzelany, que amb un nou encert des del penal córner, reduïa distàncies (3-1, Minut 46). Una variació, que no obstant, no va tenir continuïtat, cosa que feia reeditar el títol a les neerlandeses.