Països Baixos - Argentina, final de la Copa del Món

17 juliol, 2022
per Jordi Pi Lletí Social Media Manager

Països Baixos i Argentina disputaran aquest diumenge la final de la Copa del Món FIH Femenina Espanya & Països Baixos 2022 presentad by IBERDROLA (21.30 hores).

Ho faran després de superar a semifinals Austràlia (1-0) i Alemanya (2-2/2-4), respectivament.

Una trobada pel títol que es repetirà per quarta ocasió en aquesta competició, després dels celebrats a les edicions del 1974, 2002 i 2010. A més, dos combinats nacionals, que fa gairebé un any, s'enfrontaven a la final olímpica de Tòquio.

Austràlia i Alemanya, cerca prèviament la medalla de bronze (18.30 hores)

PAÏSOS BAIXOS (1) AUSTRÀLIA (0)

Trobada molt igualada en els dos primers períodes. Poques ocasions entre dos contendents que controlaven sengles atacs. Un llançament de Malone per a les australianes, que es tacava desviat per centímetres i un penal córner per a les holandeses, que era ben defensat per les oceàniques, van ser les úniques ocasions de canviar el signe d'un partit que seguia amb el resultat inicial.

Superat el descans, el conjunt holandès va sortir més decidit sobre un rival que va aconseguir, en un primer moment, bloquejar els atacs del rival. Fins i tot en set oportunitats, de forma consecutiva, les tulipes portarien el xoc al penal córner. Però una enorme actuació de Jocelyn Bartram, sota els pals, evitava que perforessin la seva porteria. Tot i que Austràlia replicaria amb una acció similar, però a l'altra àrea, seria un nou penal, que en aquesta ocasió Frédérique Matla transformava en gol, fet i fet decisiu per a la resolució de l'enfrontament (1-0, Minut 42).

Amb l'entrada als 15 minuts definitius, les insulars van buscar, almenys, aconseguir inaugurar els seus guarismes a l'electrònic. Cosa que van poder fer amb la darrera acció ofensiva del mateix, en forma de penal córner, que no va tenir el resultat.

ALEMANYA (2) ARGENTINA (2) (SHOOT OUTS: 2-4)

Trobada, que gairebé sense temps d'entrar-hi, Alemanya trencava a favor seu. Ho feia amb el primer gol del matx, gràcies a una Hanna Granitzki que materialitzava un penal córner (1-0, Minut 1).

Una variació que va fer canviar l'escenari d'un xoc, on les americanes, ara darrere al marcador, van buscar equilibrar-lo com més aviat millor. Circumstància que va arribar encara dins del parcial inicial, quan amb el temps expirat, Agustina Gorzelany tornava les taules a l'electrònic de l'Estadi Olímpic (1-1, Minut 15).

Gol que va donar una inèrcia positiva a les de Fernando Ferrara, que ja al segon quart i després de diversos intents d'aconseguir-ho, Agustina Albertarrio, amb molta habilitat, voltejava el resultat (1-2, Minut 28).

Amb el matx ara costa amunt per a les teutones, les de Valentín Altenburg van buscar almenys igualar-lo. Cosa que van aconseguir al límit de tancar el tercer parcial, moment en què Charlotte Stapenhorst rematava amb encert al fons de la porteria de Las Leonas(2-2, Minuto 45).

Tot i els intents pels dos costats en els 15 minuts finals, el partit i la passada, arribava a definir-se en una sort que va caure del costat blanc-i-blau.