Argentina, Xile i Canadà, classificades per a la Copa del Món

31 gener, 2022
per Jordi Pi Lletí Social Media Manager

Serà el primer cop que Xile participi a la competició mundialista

La Women's Pan Am Cup va deixar per a la història la primera classificació de Xile per a la Copa del Món FIH Femenina de Hockey, després d'arribar a una final que van perdre contra Argentina (4-2). Les Leonas acompanyaran a les Diablas a la Copa del Món, juntament amb Canadà, que es va endur el tercer bitllet mundialista al derrotar els Estats Units al partit pel bronze (1-0).

Xile i Argentina van aconseguir la classificació després de superar a semifinals a Estats Units i Canadà, respectivament. Les Diablas ho van fer patint, als shoot-outs; mentre que les Leonas es van imposar amb un clar 3-0.

Ja a la final, Argentina es va avançar amb un gol de Majo Granatto al final del primer quart. Va empatar Denise Krimerman al tercer període. Minuts després, Agus Albertario tornaria a avançar les argentines, un resultat que va igualar de nou Krimerman a l'inici del darrer període. Però dos gols més de les Leonas, de Gorzelany i Granatto, posarien el 4-2 definitiu que donaria l'or continental a Argentina i la plata a Xile.

Al partit pel bronze Canadà va superar els Estats Units amb un gol solitari d'Amanda Woodcroft de penal córner, al final del primer quart. Malgrat els esforços de les estatunidenques, no van poder fer res per batre la porteria de Rowan Harris. Les canadenques es van endur, així, el bronze i la seva primera presència a una Copa del Món des de 1994.